Over ons

De Speelbrug heeft een hart voor de eerste levensjaren van jonge kinderen, met aandacht voor zowel hun verbale als non-verbale uitdrukkingsmogelijkheden.

Video afspelen

Maisons vertes

De werking van de Speelbrug wordt geïnspireerd door de maison vertes, die opgericht werden door mensen met een verloskundige, pediatrische en psychoanalytische achtergrond. Een van de inspirerende principes achter deze zogenaamde ‘groene huizen’ bestaat eruit dat zij ook jonge kinderen al volwaardig beschouwen als communicerende wezens. Met hun lichaam geven zij uitdrukking aan hun ervaring en reageren zij op hun omgeving. 

Een sprekend voorbeeld hiervan is de oorsprong van de naam ‘maison vertes’. Deze werden zo genoemd naar hoe de jonge bezoekers er zelf een naam aan gaven. 

Visie

De Speelbrug is een spel en ontmoetingsruimte én maison verte met zijn eigen plaatselijke accenten. Het is een plek om samen te spelen en ervaringen te delen, vrij van oordelen of registratie van uitgebreide persoonlijke gegevens. Onze onthaalmedewerkers krijgen continue vorming om elke keer opnieuw een afgestemd onthaal te verzorgen. 

OP17
opendeurdag1

Doelgroep

Iedere volwassene die zich (deels) ontfermt over de zorg voor een kind van 0 tot 4 jaar is welkom met zijn of haar kind. Je hoeft vooraf helemaal geen uitgesproken zorg of probleem te hebben. Zowel met kleinere als grotere zorgen omtrent de opvoeding van jouw kind kan je in onze ruimte terecht. Of je kan gewoon eens ergens anders komen spelen in een gezellige ruimte.  

Wil je andere opvoeders en gezinnen uit de buurt ontmoeten? Je samen met je kind rustig voorbereiden op de eerste keer crèche of school? Of misschien wil je gewoon eens even niet alleen thuis zijn met je kind(eren). Dat kan allemaal. 

Zijn jullie nieuwsgierig wat De Speelbrug voor jullie kan betekenen? Kom gerust een langs. 

Share on facebook
Facebook